We mogen niet meer naar de billen van professioneel surfende dames kijken

De World Surf League heeft cameramannen en fotografen geïnstrueerd billen van professionele surfsters niet meer in beeld te brengen wegens de #metoo-beweging.

surfen metoo bikini

Hoewel er geen berichten over seksuele intimidatie binnen de surfwereld naar buiten zijn gekomen wil de World Surf League (WSL) het verbieden om in te zoomen op de bipsen van professionele surfsters die druk bezig zijn met het pakken van de mooiste golfen. 

@backlink(208927)

Het levert vaak mooie plaatjes op, heren wees eerlijk. De dames zien er nu eenmaal prachtig uit omdat ze zongebruind en afgetraind in bikini de woestenij van de zee trotseren. Toch moet je als cameraman tijdens surfcompetities nu op je tellen passen, zoom je in op de derrière van een surfende dame dan heb je een probleem. 

#Metoo

De SFL en Quiksilver Pro bespraken de #metoo-beweging tijdens een vergadering. Conclusie? Er mogen absoluut geen misplaatste grappen over vrouwen gemaakt worden (uiteraard begrijpelijk), er mag niet naar de vrouwen in bikini gestaard worden (de jury krijgt het nog moeilijk) en er moet absolute gelijkheid tussen de sexen gewaarborgd worden. 

Iedere cameraman en fotograaf krijgt uitvoerig te horen hoe discreet ze moeten zijn terwijl ze vrouwelijke surfers op een surfplank in beeld brengen. Tijdens live-evenementen worden de cameramannen vertrouwd op hun ''common sense.''

Boardshorts of wetsuits

Hoewel de #metoo-beweging veel goede dingen aankaart en er zeker werk aan de winkel is binnen de bijbehorende onderwerpen lijkt het ons toch een tikkeltje overdreven dat er op vrouwen in bikini niet eens meer ingezoomd mag worden (het is de bedoeling dat vrouwen van een grotere afstand gefilmd worden maar als de surfster in kwestie boardshorts of een wetsuit draagt mag er wel ingezoomd worden). Er bestaat nu eenmaal een groot verschil tussen seksuele intimidatie en seksuele aantrekkingskracht. Wij Nederlanders kijken niet zo veel naar live-surfcompetities maar de de onderstaande beelden zie je natuurlijk maar wat graag voorbij komen. Even nog dan.

Naar het schijnt krijgen vrouwen trouwens 40% minder betaald dan mannen wanneer ze een competitie winnen, al hangt dat ook samen met de hoeveelheid deelnemers (bijna altijd meer bij mannen dan bij vrouwen). Misschien moet de organisatie zich daar eens mee bezig houden. 

Bron: Stabmag