Door: Admin Playboy
Knowhow

Amazon-oprichter Jeff Bezos is nu de rijkste man ter wereld

Bijna iedereen hoopt heel rijk te worden, maar slechts enkelen lukt het. Amazon-oprichter Jeff Bezos behoort tot de laatste groep. Hij is nu officieel de rijkste persoon ter wereld.

141,9 miljard dollar

Het vermogen van Bezos wordt geschat op 141,9 miljard dollar, 49 miljard meer dan de nummer twee in de lijst: Windows-oprichter Bill Gates. De Amazon-man had een goed jaar, want hij zag zijn vermogen met 40 miljard dollar toenemen, meldt CNN.


Verplicht bezoeken: dit is de grootste bierwinkel van Nederland
Lees ook:
Verplicht bezoeken: dit is de grootste bierwinkel van Nederland
Bier zover het oog reikt, een koeltunnel, een brouwerij en een bruin café; Jan van Wilgenburg en dochter Tineke hebben het aardig voor elkaar. Playboy ging langs in Biermelo en ...

Amazon

Amazon is de laatste jaren nog harder aan het groeien. Het online winkelplatform nam verschillende bedrijven over en startte een eigen streamingsdienst die de concurrentie moet aangaan met Netflix en HBO. Zo maakt het online platform een serie van Lord of the Rings wat de duurste media-productie ooit is. Het bedrijf heeft ook de rechten gekocht van de Engelse Premier League om het online te mogen uitzenden.

Bezos

Bezos had nooit gedacht dat hij zo rijk zou worden. Toen hij in 1994 begon met zijn online-boekenwinkel had hij er veel twijfels over, maar hij wist dat hij spijt zou krijgen als hij het niet zou proberen. Nu is het ’s werelds grootste online winkel en draaide het bedrijf afgelopen jaar een omzet van 178 miljard dollar. Bezos heeft nog steeds zestien procent van de aandelen in handen.

Boze werknemers

Dat de man zoveel vermogen heeft, is ook de werknemers van Amazon opgevallen. Zij willen een loonsverhoging omdat ze vinden dat ze te weinig betaald krijgen.

Gerelateerd nieuws