Vrijmibo cocktail: de Rhubarb & Dill Spritz van Rich Woods

Rich Woods is beter bekend als The Cocktail Guy. Hij lanceerde onlangs zijn eerste receptenboek, met 70 zinnenprikkelende drankjes.

Vrijmibo cocktail Rhubarb & Dill Spritz

Game Changer/Rule Breaker/ Drink Maker, zo luidt de Twitterbio van Rich Woods. En wie kan hem beter introduceren dan de beste man zelf? Woods – type hipster met woeste baard en tattoosleeve – is beter bekend als ‘The Cocktail Guy’. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de cocktailkaart van Sushisamba en maakt verrassende smaakcombinaties die hem al diverse prijzen opleverden. Wat dacht je van deze Spritz met rabarber en dille? Het rabarberseizoen gaat weer van start, dus geen beter moment om te nippen van die schoonheid. Een zoete, zure en verfrissende cocktail zónder alcohol. Maar gooi er gerust een scheutje drank bij voor wat extra karakter.

@backlink(175985)

Ingrediënten

Voor de cocktail: • 10 g selderiezout • likeur van rabarber en dille (zie onder) • 65 ml sodawater • fijngesneden rabarberschillen en takjes dille, om mee te garneren Voor de likeur (500 ml): • 550 g rabarber, in blokjes van 2,5/1 centimeter gesneden) • 60 g dille, grof gesneden • 500 ml water • 200 g fijne basterdsuiker • 2 g citroenzuurpoeder

Bereiding

1. Om de likeur te maken, verwarm je het waterbad voor op 50˚C. Plaats de rabarber, de dille en 500 ml water in een vacuum zak en seal die

2. Plaats de vacuumzak in het waterbad en laat 45 minuten koken.

3. Verwijder uit het waterbad en zet opzij om af te laten koelen.

4. Haal de infusie door een fijne zeef (met mousseline omlijnd) of een koffiefilter, en voeg dan de suiker en citroenzuurpoeder toe. Roer om ze te mixen.

5. Decanteer het mengsel in een fles en laat in de koelkast staan tot wanneer nodig.

6. Om de cocktail te maken, vul je een groot wijnglas met goede kwaliteit ijsblokjes, en vervolgens giet je daar wat van de likeur overheen.

7. Vul het glas tot twee derde met sodawater, proef dan hoe het smaakt. Voeg meer likeur of sodawater toe naar smaak.

8. Maak de cocktail af met vers ijs. Garneer met een fijne krul rabarber binnenin het glas en met een takje dille